Med anledning av coronavirusets spridning har vi valt att flytta fram Yngve Henriksens utställning Forandringer som egentligen skulle ha öppnat med vernissage lördagen den 28:e mars.

 

Vi vill att så många människor som möjligt ska kunna njuta av Yngves utställning som han arbetat med under 3 års tid. Utställningen flyttas därför fram till oktober 2020. Mer information kommer framöver. 

Yngve Henriksen "Forandringer"

3 oktober - 25 oktober 2020

Utställningen Forandringer visar målningar, broderier och teckningar av den norske konstnären Yngve Henriksen. Titeln refererar till ett försök att förenkla bildspråket, men även till tiden vi lever i. Henriksens källmaterial är det landskap han bor och arbetar i, Lofoten. Han arbetar med bilder som har referenser i detta och det handlar både om ett fysiskt och ett mentalt landskap. Som en slags dagbok har varje dag sitt intryck och historia. Visuellt blir det abstrakta berättelser. 

Henriksen är född 1965 och bor och är verksam i Svolvær, en stad i Lofoten i norra Norge. Från 1983-1985 studerade han grundläggande konst och konsthantverk i Lofoten och fortsatte sedan sin utbildning 1988-1990 vid Statens Högskola för konsthantverk och design i Bergen. Bland hans offentliga arbeten märks bland annat utsmyckningar för Thon Hotel Lofoten, SAS Hotellet Svalbard, Oslo Tinghus, Kystverket Kabelvåg, Leknes Lufthavn, Universitetet i Tromsø och Centralsjukhuset i Karlstad. Han har tilldelats många stipendier, bland annat Nordland Fylkes Reisestipend, Arcus stipendet, Norsk Kulturråds debutantstøtte och Statens Reise/Studie Stipend.

>> Mer info om Yngve Henriksen

Forandringer

Olja på duk, 120x120 cm

Dagbok

Broderi/collage, 30x30 cm

Dagbok

Teckning, 20x20 cm

Galleri Helle Knudsen

Stora Gungans väg 11, 122 31 Enskede

Stängt för sommaren. Välkommen åter 20/8!

Mail: info@gallerihelle.com

Telefon: 08-661 06 84

Alla kontaktuppgifter

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle