Utställningsprogram våren 2020

>> Se tidigare utställningar

Amanda Karlsson - Beacon

25 januari - 23 februari

I utställningen Beacon har Amanda Karlsson arbetat kring separation som koncept och förlorandet som slutsats. Baserat på upplevd historia och infångade narrativ så möter vi motiv som befinner sig i en fragmenterad framtid. Febrilt sökandes efter ett ljus att leda vägen, en Beacon. Karlssons verk kretsar ofta kring en verklighet baserat på fiktion, sanning som koncept samt hur obekvämt och trångt det är att vara människa.

>> Läs mer

Tomas Colbengtson - Please do not speak Eskimo
I samarbete med Sturehof

2 februari - 1 mars 

I samband med Samernas Nationaldag anordnar Restaurang Sturehof Sapmi-dagar 2020. I matsalen visar vi utställningen “Please do not speak Eskimo” med Tomas Colbengtson. 

>> Läs mer

Konst- och Antikmässan i Älvsjö

13 februari - 16 februari

Vi finns i år på Konst- och Antikmässan i Älvsjö i monter B03:40 och visar verk av Linda Lasson, Anna Rosenbäck, Joan Artigas och Flemming Holm. Även Konstsällskapet Våga Se finns på plats och visar grafiska blad, bland annat litografier av Britta Marakatt-Labba.

>> Läs mer

Grafik från Irland - curerad av Stephen Lawlor

29 februari - 22 mars

Utställningen ”Grafik från Irland” är curerad av Stephen Lawlor och visar grafik från 10 olika konstnärer kopplade till Graphic Studio Dublin och Black Church Print Studio. Konstnärer som deltar i utställningen är Stephen Lawlor, Clare Henderson, Ailbhe Barrett, Robert Russell, Aoife Scott, Ria Czerniak, Mary A Fitzgerald James McCreary, Niall Naessens och Niamh Flanagan.

>> Läs mer

Yngve Henriksen
Yngve Henriksen - Forandringer

28 mars - 26 april

Yngve Henriksens källmaterial är det landskap han bor och arbetar i, Lofoten. Han arbetar med bilder som har referenser i detta och det är både ett 

fysiskt och mentalt landskap. Som en slags dagbok har varje dag sitt intryck och historia. Visuellt blir det abstrakta berättelser. 

Utställningen innehåller målningar, broderier och teckningar från de senaste tre åren. 

>> Läs mer

Lars Arvidsson - I rörelse

7 maj - 30 maj

Efter flera års arbete med ett realistiskt naturmåleri, har Lars Arvidsson återvänt till ett tidigare uttryckssätt. Att gestalta rörelse och rytm, ofta med

utgångspunkt i teckningar gjorda under dansrepetitioner. Ett friare förhållningssätt där han inte binds för hårt av fotografisk likhet. En beskrivning av det upplevda utan att det blir illustrativt.

>> Läs mer

Galleri Helle Knudsen
Besök eller
kontakta oss!

Stora Gungans väg 11

122 31 Enskede

T-bana: Sandsborg

Se på karta

08-661 06 84

Öppettider

ons-tor 11.00-18.00

fre-lör 11.00-15.00

sön 12.00-15.00

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© Galleri Helle Knudsen