Svenerik Jakobsson & Margareta Röstin

29 oktober - 19 november 2016 på Karlavägen 1

Efter ett långt konstnärsliv tillsammans gör Svenerik Jakobsson och Margareta Röstin nu sin första gemensamma utställning i Stockholm.

 

Svenerik Jakobsson

Sveneriks inspirationskällor är främst djur och natur. Han har bland annat deltagit i expeditioner till Antarktis och Arktis, samt varit på Grönland många gånger där han även arbetat som lärare i grafik på konstskolan i Nuuk. I samband med Internationella Polaråret 2007-2008 utgavs polarårsfrimärken. Som förlaga för ett av Sveriges bidrag valdes Sveneriks etsning: "Stenfragment Snow Hill I", som han utförde under Antarktisexpeditionen 1989. Utöver måleri, grafik och skulptur i sten arbetar Svenerik även med snö och is. Senast förra året deltog han i Orsa Grönklitts Snöskulptursfestival, men han har även skapat stora snöskulptur i blandannat Japan och skapat en svit i ishotellet i Jukkasjärvi.

>>Läs mer om Svenerik

Margareta Röstin

Margaretas inspiration kommer ofta från konsthistorien. I de grafiska bladen har hon integrerat Leonardo da Vincis målning ”Damen med hermelinen”. En målning som hon fascinerades av i samband med en utställning i Malmö 1994. Naturtemat är också tydligt då träd i olika skepnader är återkommande. En del bilder kompletteras med eget handgjort papper vilket är en av hennes specialiteter. Margareta är utbildad på textllinjen på Konstfack och har genom åren fortsatt atbeta med textil och grafik kopplat till hennes papper. Margareta har genom åren haft många separatutställningar och har även gjort offentliga utsmyckningsuppdrag till bland annat sjukhus, statliga institutioner och landsting.

>>Läs mer om Margareta

Galleri Helle Knudsen

Stora Gungans väg 11, 122 31 Enskede

Stängt för sommaren. Välkommen åter 20/8!

Mail: info@gallerihelle.com

Telefon: 08-661 06 84

Alla kontaktuppgifter

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle