Sommargalleri i Simrishamn

5 juli - 3 augusti har Galleri Helle Knudsen sommargalleri på Standvägen 7 vid hamnen i Simrishamn.

 

Vi visar verk av: M.K Larson (blandteknik), Joan Artigas (skulptur), Emma Larsson (akvarell), Britta Marakatt-Labba (broderi och grafik)

Öppettider

torsdag - söndag 15.00-18.00 och enligt överenskommelse

Kontakt

073-7056912

5:e juli - 3:e augusti

Strandvägen 7, Simrishamn

Vernissage fredagen den 5:e juli klockan 15-19

>> Facebookevent

M.K Larson

M.K Larson (f. 1974) är uppvuxen på Klädesholmen på Tjörn men bor sedan många år i Kville på Hisingen i Göteborg.
 

Som konstnär är M.K Larsson autodidakt och hans verk är mestadels abstrakta, målade på 3d pannåer med en blandteknik där gouache blandas med vit gesso som sedan fernissas. Larson bestämmer aldrig innan vilket motiv han ska måla, endast vilka kulörer som han ska använda och sen får motivet växa fram allteftersom, lager på lager. Sin inspiration får han av annan konst samt från sin omgivning, allt från en trasig fasad, en rostig plåt till molnen på himlen.

Joan Artigas

 

​Joan Artigas (f. 1960) bor och är verksam i Vilassar de Dalt i Barcelona och har sedan 1988 undervisat skulptur vid School of Arts i Barcelona.

 

Det råder ingen tvekan om att huvudpersonen i hans skulpturer är kvinnan. En tidlös, ensam mytologisk kvinna som på ett ömtåligt sätt vilar på onåbara strukturer eller gör stora ansträngningar för att övervinna vardagens hinder. Den varma och sensuella kvinnan gjord av brons dansar på en rostig stålstruktur, vilket skapar en stor motsägelse, men även en stor harmoni mellan de båda delarna. Vid första anblick kan Artigas skulpturer verka endast enkla och trevliga, men i själva verket är de helt personliga och mycket komplexa.

Emma Larsson

 

Emma Larssons (f. 1977) drömlika landskap och abstrakta familjegrupperingar har en viss utomjordisk känsla tack vare en

experimentell stil där naturens påverkan skiner igenom både genom organiska texturer och jordfärger. 

 

Larssons verk har blivit uppmärksammade i flera magasin så som Womens Health Magazine, Zine Magazine och Revs Magazine. 

Hon har skapat collage till ett lyxhotell i Riyadh och akvareller till Soho House och Mortimer House i London. Hon har gjort flera samarbeten med modebranschen, bland annat en tolkning av en herrkollektion på Paris Fashion Week, en mönsterkonstruktion för den amerikanska modedesignern Rachel Comey och en utställning på Cos konceptbutik i King´s Cross i London. 

Britta Marakatt-Labba

 

I över fyrtio år har Britta Marakatt-Labba (f.1951) broderat sina bilder. Men det krävdes ett internationellt genombrott för att hon skulle slå igenom stort i Sverige. Efter sitt deltagande i den prestigefyllda utställningen Documenta är hon idag högst efterfrågad och anses vara en av Sveriges största samtidskonstnärer.


Hennes bilder är miniatyrvärldar. De innehåller scener ur vardagen, politiska reflektioner och berättelser om samisk kultur och historia. Den storslagna naturen och det gnistrande vinterlandskapets vita snö är ständigt närvarande.

Galleri Helle Knudsen
Besök eller
kontakta oss!

Stora Gungans väg 11

122 31 Enskede

T-bana: Sandsborg

Se på karta

08-661 06 84

Öppettider

ons-tor 11.00-18.00

fre-lör 11.00-15.00

sön 12.00-15.00

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© Galleri Helle Knudsen