Isa Eriksson: Oceaner av tid

23.5 - 15.6. 2024

Vi har glädjen att presentera Isa Erikssons debututställning Oceaner av tid. Vernissage i konstnärens närvaro, torsdagen den 23 maj kl. 16.00 - 19.00.

Utställningen utforskar tidens gång och de små tecknen som överallt vittnar om tidigare epoker. Jordens skikt berättar om hur liv brutits ned och uppstått igen, pressats samman till tysta berättelser om fötter och tassar som trampat förut. I dessa tecken väcks tankar på allt det som varit och allt det som komma skall.

I skulpturerna får tiderna sammanblandas. Leran formas växelvis till scener från livet och till tidsbågar som sträcker sig mot oändligheten. Kontinentalplattor som skiljs åt samsas med fragment från ögonblick som formar livet: en bilresa, en körsång, en dans. Liv som väntas pågå för alltid. Här flätas evigheten samman med nuet, det semipermanenta med det helt tillfälliga. 

Isa Eriksson (f. 1998) är baserad i Göteborg och tog sin kandidatexamen i keramik från HDK Valand 2022. Hennes verk har tidigare visats i grupputställningar på bl.a. Höganäs Museum och Göteborgs Konstmuseum, men Oceaner av tid är hennes första separatutställning.

Genom sina keramiska skulpturer avhandlar Isa Eriksson existentiella frågor. Det är det rörande som står i centrum, det känsliga och det svårgripbara. Skulpturerna gestaltar till synes vardagliga situationer där människors inre liv får läcka ut i en yttre tillvaro. När leran formas till tunna väggar och små spretande fingrar speglas det sköra i kroppar och sinnen genom det sköra i keramiken.

Galleriets konstförening, Konstsällskapet Våga Se, ger årligen ut flera konststipendier till lovande konstnärer. Isa Eriksson var en av stipendiaterna 2022 och mottog 10,000 kr samt en stipendiatutställning. I samband med vernissagen anordnar Konstsällskapet Våg Se ett sommarmingel!

Isa Eriksson
Detalj av Vägen hem, 2023. Keramik, 14 x 38 x 21 cm

Isa Eriksson

Detalj av Kören, 2024. Keramik, 28 x 41 x 29 cm

Tillbaka